Juridikstudent eller junior jurist?
Då ska du känna dig lite extra välkommen hit!

Har du en stark drivkraft att hjälpa människor med deras frågor och problem? Brinner du för familjerätt och vill utvecklas till en duktig jurist och rådgivare hos en stor, kompetent och seriös arbetsgivare? Då ska du arbeta hos oss!
Juridik Till Alla är ett talangnätverk för juriststudenter inom Familjens Jurist. Precis som vårt namn "Juridik Till Alla" antyder vill vi hjälpa fler människor med deras juridiska problem. Juridik Till Alla, eller JTA som vi kallar oss, är en värderingsstyrd verksamhet som sätter stort värde på och vill tillvarata alla medarbetares delaktighet och inflytande.

Vi är också Familjens Jurists interna rekryteringsplattform där våra studentrådgivare ges en unik möjlighet att tidigt bli en del i Familjens Jurists karriärprogram med start redan under studietiden. Vi vill lära känna våra talanger tidigt och på riktigt - för att veta vad just du brinner för och ge dig de bästa förutsättningarna att lära dig humanjuridik och att utvecklas i yrkesrollen.

Vi erbjuder dig ett utmanande arbete där du som juriststudent får chansen att utvecklas inom flera rättsområden och upptäcka vilka områden som intresserar dig mest. Det är också en perfekt möjlighet att få arbeta praktiskt med juridik och omvandla teori till praktik. Du får en egen fadder samt får vara med på träffar och aktiviteter ihop med andra rådgivare samt jurister från Familjens Jurist. Som studentrådgivare är du dessutom alltid välkommen att besöka vårt kontor i Stockholm. Vi på JTA vill skapa en team-känsla där du trots arbetet på distans känner att du har stöd i dina medarbetare.

Studentrådgivare

För att bli studentrådgivare och en del av vårt team behöver du ha läst minst två år på juristprogrammet i Stockholm eller Uppsala och blivit godkänd på samtliga fyra terminer. Utöver det behöver du framför allt vara intresserad av att vilja hjälpa människor med vardagsproblem och vi ser det som en fördel om du har ett stort intresse för familjerätt, det område vi främst arbetar inom. Som studentrådgivare utreder du frågeställningar från privatpersoner inom de flesta rättsområden och publicerar svar på vår hemsida.
I takt med att du tar del av den kompetensutveckling vi erbjuder utvecklas dina kunskaper och du kommer kunna ta dig an mer komplicerade juridiska frågeställningar och kunna sätta dig in i nya rättsområden. Ju mer erfarenhet och kompetens du samlar på dig, desto mer ansvar och nya arbetsuppgifter kan vi erbjuda dig. Som studentrådgivare får du ersättning i form av arvode.

Du ansöker genom att fylla i intresseanmälan längst ner på sidan.

Biträdande jurist

Så snart du har din juristexamen kan du få anställning hos oss på Familjens Jurists Utvecklingskontor i Stockholm som biträdande jurist. Du kan förvänta dig ett omväxlande arbete där du dagligen får möta nya kunder och uppdrag. Du får arbeta i en spännande och utvecklande miljö med kollegor som också är i början av sin karriär tillsammans med prestigelösa, engagerade och erfarna jurister som vägleder och utbildar.

Vi erbjuder ett riktigt bra utvecklings- och utbildningsprogram, möjlighet att ingå i Familjens Jurists karriärprogram och en egen mentor. I takt med att du utvecklas i din yrkesroll hoppas vi kunna erbjuda dig nya jobbmöjligheter inom Familjens Jurist olika verksamheter på flera olika orter i Sverige.

Du hittar våra lediga tjänster för rollen som biträdande jurist på Familjens Jurists webbplats, gå in här för att ansöka. Vi ser fram emot dig och din ansökan!

Ansök till studentrådgivare