Juridikstudent eller junior jurist?
Då ska du känna dig lite extra välkommen hit!

Har du en stark drivkraft att hjälpa människor med deras frågor och problem? Brinner du för familjerätt och vill utvecklas till en duktig jurist och rådgivare hos en stor, kompetent och seriös arbetsgivare? Då ska du arbeta hos oss!
Juridik Till Alla är ett talangnätverk för juriststudenter och juniora jurister inom Familjens Jurist. Precis som vårt namn "Juridik Till Alla" antyder vill vi hjälpa fler människor med deras juridiska problem genom rådgivning via telefon, e-post eller videomöte. Juridik Till Alla är en värderingsstyrd verksamhet som sätter stort värde på och vill ta tillvara alla medarbetares delaktighet och inflytande.

Vi är också Familjens Jurists interna rekryteringsplattform där våra studentrådgivare och biträdande jurister ges en unik möjlighet att tidigt bli en del i Familjens Jurists karriärprogram med start redan under studietiden eller direkt efter juristexamen. Vi vill lära känna våra talanger tidigt och på riktigt - för att veta vad just du brinner för och ge dig de bästa förutsättningarna att lära dig humanjuridik och att utvecklas i yrkesrollen.

Vi erbjuder dig en tydlig karriärväg framåt med coachning, utbildning och egen mentor. Du får också bra förmåner och omfattas av kollektivavtal.

Studentrådgivare

För att bli studentrådgivare behöver du ha läst minst två år på juristprogrammet i Stockholm eller Uppsala. Utöver det behöver du ha goda akademiska meriter, men framför allt behöver du vara intresserad av praktisk juridik för att trivas i vårt gäng. Som studentrådgivare utreder du frågeställningar från privatpersoner inom de flesta rättsområden och publicerar svar på vår hemsida.
I takt med att du tar del av den kompetensutveckling vi erbjuder utvecklas även dina arbetsuppgifter. Ju mer erfarenhet och kompetens du samlar på dig, desto mer ansvar och nya arbetsuppgifter kan vi erbjuda dig. Som studentrådgivare får du ersättning i form av arvode.

Du ansöker genom att fylla i intresseanmälan längst ner på sidan.

Biträdande jurist

Så snart du har din juristexamen kan du få anställning hos oss som biträdande jurist. Du kan förvänta dig ett omväxlande arbete där du dagligen får möta nya kunder och uppdrag. Du får arbeta i en spännande och utvecklande miljö med kollegor som också är i början av sin karriär tillsammans med prestigelösa, engagerade och erfarna jurister som vägleder och utbildar. Du sitter i nyrenoverade lokaler på Familjens Jurists Utvecklingskontor på Torsgatan i Stockholm.

Vi erbjuder ett riktigt bra utvecklings- och utbildningsprogram, möjlighet att ingå i Familjens Jurists karriärprogram och en egen mentor. I takt med att du utvecklas i din yrkesroll hoppas vi kunna erbjuda dig nya jobbmöjligheter inom Familjens Jurist olika verksamheter på flera olika orter i Sverige.

Du hittar våra lediga tjänster för rollen som biträdande jurist på Familjens Jurists webbplats, gå in här för att ansöka. Vi ser fram emot dig och din ansökan!

Ansök till studentrådgivare

Vi har ett enormt frågetryck just nu och gör vårt bästa för att utreda era frågor snabbt, men hinner tyvärr inte besvara alla inom vår normala handläggningstid på 7 dagar.