Vi är oerhört stolta att lansera juridiktillalla.se och påbörja vägen mot målet att göra juridiken enkel, kostnadseffektiv och tillgänglig för alla. Med Familjens jurist som initiativtagare har vi rekryterat ett gäng talangfulla juriststudenter som erbjuder allmänheten juridisk rådgivning helt gratis. Precis som vårt namn antyder så kan vem som helst som är privatperson ställa en juridisk fråga inom t.ex. familjerätt, arvsrätt, migration och fastighetsrätt. Inom fem dagar levereras en rättsutredning via mail till frågeställaren. Frågan och svaret publiceras även anonymt på juridiktillalla.se så att även andra kan få hjälp av svaret. 

- Det är slut på dyra advokatkostnader bara för att få reda på vad som gäller rättsligt i en situation. Vi sänker trösklarna för juridik så att även de som normalt sett inte har råd eller vill prioritera att gå till en advokat kan få hjälp. Det är oerhört roligt att bryta ny mark i en annars traditionell bransch. Genom nätverket av juriststudenter som utför rådgivningen hjälper vi även studenterna att få praktisk erfarenhet redan under studietiden. Samtidigt är nätverket en naturlig rekryteringsplattform för framtida jurister hos Familjens jurist, säger Joel Wickman, Projektledare för Juridik Till Alla

Har du några frågor eller synpunkter om Juridik Till Alla hör av dig till Joel Wickman på e-post joel.wickman@juridiktillalla.se.   

Säg din mening och skriv en kommentar
Dölj kommentar

Läsarkommentar

Vill du addera något?

Innehållet i detta fält visas inte publikt
Skriv denna siffran i fältet ovan: