När vi lämnar 2017 bakom oss kan vi konstatera att behovet av Juridik Till Alla är enormt. Sedan vi lanserade tjänsten för sex månader sedan har vi fått in och besvarat över 2 000 juridiska frågeställningar. Verkligen kul att vår tjänst har blivit så uppskattad, men fler frågor kräver fler rådgivare. Nu har vi rekryterat sju ytterligare stjärnskott till vår verksamhet för att möte era behov. Lär känna dem närmare nedan.

Josefine Christensen, Stockholm universitet 
Josefine är en glad Örebroare som numera bor i Stockholm och läser sin fjärde termin på juristprogrammet. Efter ett besök i vår monter på arbetsmarknadsdagen i Stockholm sökte Josefine Christensen jobbet och blev snabbt en av våra rådgivare. Utöver att gräva ner sig i mordrättsfall och gärningsculpaprövningar på straffrättskursen försöker hon ta sin fritid till en annan nivå. Vad sägs om kombinationen dans, koreografi, matlagning och spännande resor? Som dold talang har hon dessutom Sveriges bästa lokalsinne vilket kommer väl till nytta såväl på resor som i Stockholms universitets vindlande korridorer. Anledningen att hon sökte till oss är att hon vill bidra med sina juridiska kunskaper till dig och alla andra som är i behov av juridisk rådgivning kostnadsfritt.

Filip Karlsson, Stockholm universitet 
Filip är en ung man med mycket driv som redan under gymnasiet startade företag inom trädgårdsarbete som snabbt skalades upp. Inom juridiken är han mest intresserad av civilrätten och förutom att han är en toppstudent ska han även vara livsfarlig inom idrotterna ishockey och golf (en av två rådgivare som är singelhandikappare). På frågan varför han sökte till JTA svarar han: ”det finns inte många möjligheter att få agera rådgivare redan under studietiden som hos JTA. Jag sökte för att få använda mig av det jag lärt mig på utbildningen - man utvecklas verkligen eftersom ingen frågeställning är den andra lik.”

Gustav Gonelius, Stockholm universitet
Gustav är 30-årig kille som snart är klar med sitt andra år på juristlinjen i Stockholm. Han är inte bara en fena på juridik utan kan även sätta sin kunskap i ett historiskt perspektiv, längre tillbaka än de flesta. Gustav har nämligen en master i arkeologi och en kandidatexamen i kulturgeografi. Efter några års arbete som arkeolog på Riksantikvarieämbetet fick han nog av spännande utgrävningar och beslutade att byta till en juristkarriär, vilket vi är glada för. Han har ett stort intresse för aktiemarknaden och investeringar. När han inte spekulerar på börsen och lyssnar på ekonomipoddar gillar han att laga mat och titta på skräckfilmer, ett par filmer i veckan enligt egen uppgift (!). Bli alltså inte förvånad om du får andra matnyttiga tips än juridiska när du ställer en fråga till Gustav.

Harald Zaar, Uppsala universitet
Harald har läst tre år på juristprogrammet i Uppsala. Förutom att vara nyanställd på JTA har han arbetat som allt från vaktmästare och kriminalvårdare till engelskalärare och säljare. När han inte pluggar läggs mycket tid på spännande resor – han har åkt skidor i fler länder än de flesta och har nyligen kommit hem efter ett utbytesår i Japan. På frågan vad det bästa är med JTA svarar han: Man får arbeta med riktiga problem och inte bara massa påhittade saker. Det är också grymt att arbetstider och arbetsplats är extremt flexibelt och att vi är ett skönt gäng. Ett plus är att vi hjälper människor på riktigt.

Oskar Emilsson, Stockholm universitet
Oskar läser sjunde terminen på Stockholm universitet. Liksom flera andra rådgivare är han lite av en sportfåne och följer i princip all fotboll på tv. När det handlar om att utöva sport är även då fotboll som gäller – han är för närvarande tung mittback i ett framgångsrikt korplag. Trots att han studerar flitigt, vilket innebär en ansenlig mängd kurslitteratur, sjunker han ändå gärna ner i soffan på sin fritid och plöjer böcker om svensk historia. På frågan vad han gillar bäst med JTA svarar han: Det bästa är att man stöter på så många nya juridiska frågeställningar och situationer som man inte hade en aning om fanns.

Eric Kieffer, Stockholm universitet
Eric är vår mest erfarne juridiska rådgivare hittills. Han avslutar sitt andra år på juristlinjen i Stockholm men har ett digert CV dessförinnan. Han är utbildad civilingenjör och har bl.a. arbetat som systemutvecklare och IT-chef i internationella bolag. Så småningom blev han entreprenör och startade spelutvecklingsbolag som senare kom att gå med King.com, spelbolaget bakom det beroendeframkallande spelet Candy Crush. Eric har fram till nyligen arbetat som Director på King men beslutade sig spontant, under en sen kväll med sina vänner, att byta till juristkarriären. Sagt och gjort sökte han till juristlinjen och började studera. Vid ett möte med oss på Juristdagarna i Stockholm såg han möjligheten att upptäcka juristyrket redan under studietiden och skickade direkt in en webbansökan. Samtidigt passade han på att hacka vår hemsida och informerade vänligt om en säkerhetsbrist på vår sajt. Vi vågade naturligtvis inte annat än att anställa Eric och är nu glada att vi har både ett IT-snille och en duktig juriststudent på vår sida.

Hanna von Segebaden, Stockholm universitet
Hanna är snart klar med sin femte termin på juristlinjen men är sedan tidigare affärsjurist med en kandidat från Linköpings universitet. Hon brinner numera för humanjuridik och familjerätt och att hjälpa utsatta människor i samhället. Detta har tagit sig uttryck i ett flertal engagemang i ideella organisationer som Friends, Gatujuristerna (som hjälper hemlösa med juridik) och Linköpingsjuristerna. Även djur ligger henne varmt om hjärtat och då särskilt hundar. På fritiden är hon en flitig basketspelare och gillar även gym, löpning, ridning och skidåkning. På frågan varför hon sökte till JTA svarar hon föga förvånande att hon gillar vårt koncept att alla ska få tillgång till juridisk rådgivning oavsett tjocklek på plånboken.

Säg din mening och skriv en kommentar
Dölj kommentar

Läsarkommentar

Vill du addera något?

Innehållet i detta fält visas inte publikt
Skriv denna siffran i fältet ovan: