Stäng

Utsatt för kortbedrägeri

Hej har för någon timme sedan svarat på ett erbjudande (tävling) om ett presentkort på ICA värde 5000kr.Skulle då betala 5 kr vilket jag gjorde m. bankkort .Läste sedan att detta var bedrägeri.Företaget : quizonat.Vad gör jag?

Juridik till alla svarar

Profilbild Studentrådgivare
Maria Juhlin 2017.07.19

Hej!

Stort tack för att du vänder dig till Juridik Till Alla med din fråga. 

Har du blivit utsatt för ett kortbedrägeri behöver du omgående kontakta din bank för att spärra ditt kort för uttag samt göra en polisanmälan. Banken kommer informera dig hur du ska gå vidare. Vanligtvis rekommenderas man att göra en kortreklamation. En kortreklamation görs hos banken för obehöriga köp och du har eventuellt möjlighet att få ersättning, det är dock inget jag kan garantera. 

Tyvärr är det vanligt med kortbedrägeri idag och att kortbedragare försöker lura till sig din personliga information. Jag rekommenderar dig att i framtiden vara försiktig med att ge ut uppgifter om ditt kort som är en typ av värdehandling. Lycka till!

Säg din mening och skriv en kommentar
Dölj kommentar

Läsarkommentar

Vill du addera något?

Innehållet i detta fält visas inte publikt
Skriv denna siffran i fältet ovan:

Ställ din juridiska fråga

Frågeprocessen

Börja med att fylla i din juridiska frågeställning. En bra och tydlig beskrivning av din frågeställning möjliggör en bättre analys och handlingsplan hur du kan gå vidare med ditt problem.11

Fyll i dina kontaktuppgifter och skicka frågan. Kontaktuppgifterna hanteras med full sekretess och publiceras inte eller skickas vidare till någon annan utan ditt samtycke.

En av våra duktiga rådgivare utreder din juridiska frågeställning. Svaret skickas till din angivna e-postadress och publiceras anonymt i på vår hemsida.