Få svar på din fråga om juridik.

Få en juridisk utredning från en juriststudent, snabbt enkelt och gratis. Varje vecka besvarar vi 50 frågor helt gratis.
Frågeprocessen
 

1. Skriv din juridiska fråga

Just nu
2
Gratisfrågor kvar denna vecka!
<%theQuestion.length == undefined ? 0 : theQuestion.length%> / 2500 tecken
Du behöver skriva en fråga.
 

2. Fyll i dina kontaktuppgifter:

Telefonnummer krävs.
Email krävs.
Personnummer

Fyll i personnummer och klicka på ”hämta uppgifter” så hämtar vi din adress automatiskt! Du kan också klicka på "Gå vidare utan personnummer" och fylla i dina uppgifter själv istället.

<%ssnError%>
Namn krävs.
Adress krävs.
Postnummer krävs.
Stad krävs.
Godkända villkor krävs.

Vad säger våra användare om oss?

Juridik Till Alla OmdömmeJuridik Till Alla OmdömmeJuridik Till Alla OmdömmeJuridik Till Alla OmdömmeJuridik Till Alla Omdömme
"I praktiken innebär det sagda följande. Bostaden värderas för att få fram marknadsvärdet. Från den vinst som skulle uppkommit om bostaden såldes för marknadsvärdet dras 22 % fiktiv reavinstskatt av. Det som kvarstår utgör bostadens värde i bodelningen, och du ska alltså kompensera din sambo med hälften av detta."Detta tycker jag förklarar hur bodelningen ska gå till väldigt bra.Sen hur detta;"Värt att påpeka är även att enligt 13 § SamboL ska i bodelningen vardera sambon få avräkna de skulder man hade vid samboförhållandets upphörande. Dina bostadslån kommer således att tas in och avräknas i bodelningen."Påverkar min situation har jag ingen aning om och förklaras inte.Om min mors lån till kontantinsatsen räknas av på bostadens värde eller om det ej räknas med får jag inget svar på.Har fortfarande inte fått svar på frågan utifrån uppgifterna jag gav, vet dvs fortfarande inte hur mycket min sambo har rätt till.Jag antar att det har med att jag skickade med för lite uppgifter eller att jag är för oinsatt och inte tolkar texten som man ska men jag känner mig inte direkt "upplyst".En slutsumma och beräkningsgång ex;2'000'000-240'000(kontantinsats som min mor lånade)-1'340'000(mitt lån)= 420'000420'000*0,78(reavinstskatt)=327,600327,600/2 = 163'800kr är jag skyldig henne med avseende på enbart bostadsrätten.Ingen aning om den summan stämmer dock eftersom jag inte vet om min mors lån på kontantinsats räknas med.Tack iallafall!

- Freddy Antonsson